Skip to content Skip to footer

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Elektrisch verwarmen

Verwarmen zonder Cv-Ketel was tot niet heel lang geleden ondenkbaar. Met de komst van de warmtepomp en elektrische cv-ketel kunnen we op een duurzame manier verwarmen zonder gebruik van gas. Veel mensen weten niet dat zo’n centraal geregeld verwarmingssysteem nog steeds veel energie verbruikt. Doordat alle radiatoren gekoppeld zijn aan de centrale verwarmingsbron, worden ruimtes mogelijk onnodig verwarmd.

De oplossing

Elektrisch bijverwarmen is dan een goede oplossing. Dit doet u met infraroodpanelen, radiatoren of convectoren, allemaal elektrisch. Doordat deze panelen niet gekoppeld zijn aan de centrale verwarming, kunt u

ze naar warmtebehoefte aanzetten. Zo verwarmen ze de ruimtes enkel op wanneer dit gewenst is. Elektrische verwarming reageert snel en warmt een kamer dus vlot op, indien het vermogen adequaat is.

Waar en wanneer?

U kunt elektrische verwarming in iedere situatie toepassen als verwarming. Denk bijvoorbeeld aan een infraroodpaneel of convector bij een thuis werkplek of werkbank of een elektrische radiator in de keuken of slaapkamer. Alle kamers waar niet continu warmtebehoefte is, kunt u voorzien van elektrische bijverwarming.

Stralingswarmte of convectiewarmte?

Er bestaan verschillende typenwarmte die u kunt benutten met elektrische verwarming. De naam ‘radiator’ suggereert bijvoorbeeld dat hij alleen stralingswarmte levert, maar dat is slechts de halve waarheid. Onderaan de pagina vindt u een overzicht met een indicatie van typen warmteafgifte van onze producten.

Hoofdverwarming

Als hoofdverwarming kunt u ook uitstekend elektrische verwarming toepassen. Met name in goed geïsoleerde slim geventileerde gebouwen is het en uitstekende en energie-efficiënte manier van verwarmen. Door goed te isoleren, is warmtevraag in een woning laag. Met relatief lage vermogens van onze elektrische verwarmingsproducten, kunt u toch een hoge mate van comfort bereiken.

Verwachtingspatroon

Informeer klanten altijd goed over de resultaten van elke type verwarming. Meld bijvoorbeeld dat een infraroodpaneel alleen warmte geeft binnen het stralingsbereik en niet de hele kamer verwarmt. Een radiator doet dat bijvoorbeeld wel.