Skip to content Skip to footer

Wonen

Wonen

parkstad-koeltechniek-wonen-header-img

Wonen

Of je nu lekker wil slapen tijdens een zwoele nacht, het hoofd koel wil houden terwijl je werkt op de zolderkamer of gewoon thuis wil komen in een aangename temperatuur; airconditioning in huis biedt op vele fronten comfort en gemak.

En moderne airco’s zijn allang niet meer de energieslurpende, lawaaierig en logge apparaten die ze vroeger waren. Technologische ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. Door de jaren heen zijn airconditioners zuinig(er), stiller en eleganter geworden. Bovendien kunnen praktisch alle (kwaliteits-)airco’s ook prima verwarmen, een airco noemen we daarom ook een warmtepomp. Verwarmen met een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel, in de verwarmingsstand gebruikt de warmtepomp namelijk aanzienlijk minder energie dan een CV-ketel.

Met een airco in huis creëer je dus het hele jaar een prettig binnenklimaat. Naast een aangename temperatuur zorgt een airco ook voor een prettige luchtvochtigheid en zuivert hij de lucht van vervuilende deeltjes, dat draagt bij aan een gezond klimaat in huis.

Energiezuinig koelen én verwarmen

Airconditioners zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen; zichtbaar of uit het zicht ingebouwd. Voor elke ruimte en wens is er wel een model beschikbaar. Je kan ervoor kiezen om één airco in één ruimte te plaatsen, maar er kan ook gekozen worden voor een systeem waarbij meerdere airco’s in huis worden geplaatst, in verschillende ruimtes. Voor beide toepassingen is slechts één buitendeel nodig. Als je meerdere ruimten wil voorzien van airco kies je voor een multi-splitsysteem. In zo’n systeem kunnen verschillende modellen met elkaar gecombineerd worden, met elk een eigen bediening. Elke airco is er in verschillende capaciteiten wat vermogen betreft. Vanzelfsprekend heeft een grotere ruimte een groter vermogen nodig. De vuistregel om te bepalen hoeveel koelvermogen nodig is, is het aantal kubieke meters van de ruimte vermenigvuldigt met 30 watt. Echter moet ook rekening gehouden worden met de mate waarin het huis geïsoleerd is, of er wel of niet dubbele beglazing aanwezig is en hoe de zon staat ten opzichte van de ruimte. En natuurlijk zijn je eigen wensen en verwachtingen ook van belang. Deze factoren spelen allemaal een rol bij het selecteren van het ideale systeem. Een TOSHIBA vakinstallateur kan samen met jou de juiste selectie maken.

Installatie en onderhoud
Een airconditioner moet altijd geïnstalleerd worden door een erkend installateur. Dat heeft te maken met wet- en regelgeving omtrent het gas dat circuleert in het systeem. Installatie is vrijwel altijd in één dag te realiseren en gaat niet gepaard met ingrijpende hak- en breekwerkzaamheden. Leidingen worden netjes weggewerkt. Na installatie is het onderhoud eenvoudig zelf bij te houden, dit vergt geen omvangrijke handelingen. Een jaarlijkse servicebeurt door een installateur houdt de werking van de airco, en dus de luchtkwaliteit in huis, daarnaast optimaal. Zo heb je jarenlang plezier van jouw airco!