Skip to content Skip to footer

Warmtepompen

ESTIA, De warmtepomp die overal thuis is. Lees verder over de vele voordelen.

Warmtepompen

ESTIA, De warmtepomp die overal thuis is. Lees verder over de vele voordelen.

Modern Contemporary  kitchen room interior .white and wood material 3d render

Welke voordelen?

Om een duidelijk beeld te geven over de werking en voordelen van de ESTIA warmtepomp, kunt u onderstaand menu uitvouwen. Hier leest u de juiste informatie op basis van uw huidige kennis over warmtepompen.

De warmtepomp die overal thuis is.

De TOSHIBA Estia lucht-water warmtepomp zorgt voor het perfecte binnenklimaat in je woning. Met de Estia warmtepompserie kies je voor beproefde Japanse techniek waar je op kunt bouwen.
Techniek die ervoor zorgt dat je er behaaglijk bij zit, en tegelijkertijd bijdraagt aan het terugdringen van CO2 uitstoot. Een keuze voor comfort en duurzaamheid. Een belangrijke keuze, zeker met het oog op klimaatproblematiek.

Natuurlijk wil je ook een systeem dat efficiënt omgaat met energie en de kosten daarvan. De Estia warmtepomp is helemaal bij de tijd en scoort hoog, o.a. door de toegepaste slimme TOSHIBA inverter techniek. Hierdoor wordt de warmtepomp zo aangestuurd dat alleen de energie die gewenst is, wordt geleverd. Het systeem draait dus niet onnodig, dat leidt tot hoge A+++ scores op het energielabel.

Een Estia lucht-water warmtepomp werkt op elektriciteit en haalt de benodigde energie voor verwarming uit de buitenlucht. Deze energie wordt in het verwarmingswater van de woning gestopt. Vandaar de term lucht-water warmtepomp. Met het verwarmingswater kan de Estia, bijvoorbeeld middels vloer¬verwarming, het huis verwarmen. Ook kan de Estia warm tapwater bereiden als er een warmtapwatervat is aangesloten.

Hoe werkt dat?

Het Estia systeem bestaat in de basis uit twee of drie hoofddelen. Het buitendeel, het binnendeel en een warmtapwatervat.

De werking van een warmtepomp is gebaseerd op het natuurkundige principe van verdampen en condenseren. Het buitendeel (de warmtepomp) onttrekt energie aan de buitenlucht. Dit kan doordat er gebruik wordt gemaakt van een vloeistof in het buitendeel die al bij lage temperaturen verdampt. Die vloeistof wordt ook wel koudemiddel genoemd, nadat deze vloeistof is verdampt en dus energie heeft opgenomen, wordt deze door de compressor in gasvorm naar het binnendeel (de hydromodule) gepompt.

De hydromodule zorgt ervoor dat de energie uit het gas afgegeven wordt aan het verwarmingswater (via een zogeheten warmtewisselaar). Hierdoor wordt het gas weer een vloeistof en wordt deze weer teruggepompt naar de warmtepomp. Dit is een continu proces waarin voortdurend energie (warmte) rondgepompt wordt. Vandaar ook de term warmtepomp.

Wat belangrijk is om te weten, is dat een lucht/water warmtepomp de beste rendementen haalt als de afgiftetemperatuur, de temperatuur van het verwarmingswater, niet te hoog wordt ingesteld. Denk dan bijvoorbeeld aan 35°C als ideale afgiftetemperatuur. Dit is lager dan bij verwarming middels een gasgestookte Cv-ketel en daarom duurt dit proces iets langer. Het comfort is uiteindelijk gelijk. Dat heeft dus ook gevolgen voor je woning.

Een warmtepomp werkt het beste samen met zogeheten lage temperatuur afgifte-systemen. De bekendste hiervan is vloerverwarming die erg goed werkt met 35°C. Maar er zijn ook lage temperatuur radiatoren en convectoren verkrijgbaar.

Als je woning niet is voorzien van een lage temperatuur afgifte¬systeem dan kan je ervoor kiezen om de woning aan te passen, of te kiezen voor een hybride systeem. Hierbij combineer je de Estia warmtepomp met een gasgestookte Cv-ketel. De Cv-ketel kan ook het bereiden van warm tapwater voor zijn rekening nemen.

Compacte hydromodule
Flexibele plaatsingsmogelijkheden
Strak en tijdloos design
GEÏNTEGREERDE GEBRUIKSVRIENDELIJKE AFSTANDSBEDIENING
Intelligent Smart Grid Ready

De Estia systemen worden gekenmerkt door groot installatiegemak. De systemen werken met het lage GWP koudemiddel R32 en kunnen leidinglengtes aan tot wel 30m. Een breed scala aan vermogens van 4 tot 11 kW systemen zijn beschikbaar welke allen het hoogste energylabel A+++ dragen. Zelfs extreme condities tot -25°C buitentemperatuur zijn voor de vernieuwde Estia reeks een koud kunstje, ze blijven gewoon verwarmen.

Warmtepompen zijn het meest performant bij een laag temperatuur afgiftesysteem.
Ook aan design is gedacht, de witte binnendelen zijn (on-)opvallend klein geworden, voor de gehele vermogensrange is er de keuze uit een separate hydro-unit voor de werking zonder of met een aparte sanitair warmwateropslag, of ga je voor een hydro-unit met een geïntegreerde boiler? De 210 liter warmwateropslag verzekert u steeds van een warme douche.

Estia buitendelen onderscheiden zich door hun compacte afmetingen en geavanceerde regeltechniek. De uitmuntende regeltechniek in combinatie met de Toshiba twin rotary compressoren garanderen de juiste vertrekwatertemperatuur voor uw afgiftesysteem bij een maximaal rendement en een minimaal geluidsniveau.

Omdat geluid steeds belangrijker is zijn alle Estia systemen voorzien van een silent functie waardoor een bijkomende reductie van het geluidsvermogen tot wel 5dB(A) bereikt kan worden.

Eenvoud in gebruik

Standaard zijn de Estia-systemen voorzien van een gebruiksvriendelijke bediening welke geprogrammeerd en bediend kan worden in de meest gangbare talen.

Indien je echter een stapje verder wil gaan middels een tweede bediening, koppelen met de wifi (optie) app waar je reeds je Toshiba aircosysteem mee bediend, of heb je het liever gekoppeld met een 0-10V regeling via smartgrid, MODbus, KNX. Een scala aan mogelijkheden is beschikbaar!

Klik hier om alles te weten over de subsidieregeling.

A+++

Zeer zuinig

Subsidieregeling

Komt in aanmerking

Onopvallend klein

Design

Zeer stil

Reductie tot wel 5dB(A)